Rebarborový koláč s drobenkou
Až se to stydím přiznat, ale rebarboru jsem ochutnala teprve nedávno, ale moc jsem si oblíbila její kyselkavou chuť, a tak tu dneska mám můj zatím nejoblíbenější recept s rebarborou - rebarborový koláč s drobenkou.
Suroviny:
5 silnějších stonků rebarbory
90 g másla
1 kypřicí prášek do pečiva
180 g cukru moučka
150 ml mléka
2 žloutky
250 g hladké mouky
Na drobenku:
90 g másla
200 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
Postup:
V míse propracujte změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva a vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. To nalijte do vymazaného a vysypaného plechu a rovnoměrně na ně rozprostřete kousky rebarbory. V jiné míse si připravte drobenku – smíchejte mouku, cukr a máslo a vše propracujte, nejlépe se vám to bude dělat rukama. Na závěr koláč posypte drobenkou a vložte ho na 40 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů.
A co Vy a rebarbora? Máte ji rádi, máte nějaké oblíbené recepty s rebarborou, budu ráda, když se o své tipy podělíte v komentářích.
Žádné komentáře:
Okomentovat