neděle 19. května 2013

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Až se to stydím přiznat, ale rebarboru jsem ochutnala teprve nedávno, ale moc jsem si oblíbila její kyselkavou chuť, a tak tu dneska mám můj zatím nejoblíbenější recept s rebarborou - rebarborový koláč s drobenkou.

Suroviny:

5 silnějších stonků rebarbory
90 g másla
1 kypřicí prášek do pečiva
180 g cukru moučka
150 ml mléka
2 žloutky
250 g hladké mouky

Na drobenku: 

90 g másla
200 g polohrubé mouky 
100 g cukru krupice


Postup:

 V míse propracujte změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva a vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. To nalijte do vymazaného a vysypaného plechu a rovnoměrně na ně rozprostřete kousky rebarbory. V jiné míse si připravte drobenku – smíchejte mouku, cukr a máslo a vše propracujte, nejlépe se vám to bude dělat rukama. Na závěr koláč posypte drobenkou a vložte ho na 40 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů.


A co Vy a rebarbora? Máte ji rádi, máte nějaké oblíbené recepty s rebarborou, budu ráda, když se o své tipy podělíte v komentářích. 

Žádné komentáře:

Okomentovat