sobota 5. dubna 2014

Mezi nebem a zemí: Čekání na zázrak

Mezi nebem a zemí: Čekání na zázrak

Autorka: Stacey Kade
Originální název: The Ghost and the Goth 3: Body and Soul
Přeložila: Eva Brožová
Název série: Mezi nebem a zemí
Díl v sérii: 3.
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 240

Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily "Ally" Turnerové. Lilyino tělo není tak atraktivní, jako její a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will - na kterém jí záleží více, než by chtěla - si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...

"Ale nic z toho mi neřeklo, jak být jí, hlavně v její rodině. A nešlo mi to... Vůbec. Nevěděla jsem, jaká je její oblíbená barva, že je alergická na jahody (zjištěno po nepříjemném zážitku) ani, že nesnáší tu starou písničku od Back Street Boys "Everybody", kterou jej mladší brácha Tyler hrál pořád dokola, jen aby ji naštval. Prostě jsem ji přestala vnímat a brala to jako další příklad jeho špatného vkusu, tentokrát hudebního místo módního."

Alona se v těle Lily snaží být, co nejpřesvědčivější. Konečně má kolem sebe milující rodinu, bohužel však není její. Je to těžší, než si původně myslela, rozhodne se tedy udělat ze sebe osobu mezi Alonou a Lily - Ally. Willovi se Alonino zahrávání si s tělem jeho kamarádky nelíbí. 

"V podstatě hledáme zázrak, který zabije dvě mouchy jednou ranou. Ale už po pár týdnech jsme vyčerpali většinu svých pologeniálních nápadů a uchýlili se ke krajním řešením. Teď bychom brali cokoli, jakékoli vodítko, které nás navede správným směrem."

Do hry navíc vstupuje další ambiciózní duch, který se snaží také získat tělo, ve kterém by mohla žít - Erin. Naštěstí je ve městě i bratr Erin, ke kterému je jako duch připoutána. Zdá se, že Alonin čas se blíží. Spojí se Alona s Willem proti Erin? Jak to dopadne s Lilyiným tělem? 

"Ale Lily... Byla menší, měkčí, zaoblenější. Ne, tlustá, ale taky ne sportovní jako kdysi já. Ani zdaleka. A hlavně mě nenuťte, abych vám vyprávěla o té neohrabanosti. Jestli se v okruhu deseti kroků nacházel předmět, o který mohla zakopnout, objevila ho..."

Poslední díl duchařské trilogie přináší poměrně nečekaný zvrat. Opět to byl příjemně oddechový příběh. Ideální pro chvíle, kdy nemáte náladu a chuť namáhat své šedé buňky mozkové. Co se týká závěru, tak přesně takový jsem si u této romantické trilogie představovala. Celá série nebyla ničím převratná, ale na druhou stranu to bylo příjemné čtení pro chvíle relaxování. 


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


Žádné komentáře:

Okomentovat