pátek 4. dubna 2014

Dračí oči: Čarodějka

Dračí oči: Čarodějka

Autorka: Kristina Hlaváčková
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 392

Princeznu Elenu nebaví učit se tančit a chovat se jako dáma. Ráda by si osvojila bojové techniky jako její bratři, protože to je přece o mnoho zábavnější a praktičtější. Podaří se jí rodiče přesvědčit a začne se učit s chlapci. Na jednom ze svých výletů potká draka Ašraka, který ji označí - probudí v ní dřímající čarovnou moc.

"Elena najednou cítila každičkou buňku ve svém těle. Krev v jejích žilách se náhle probudila. Cítila, jak se prudce vzedmula a rozproudila. Měla pocit, jako by se jí v žilách rozhořel oheň. Tím dotekem se v Ašrakově a Elenině krvi probudila pradávná magie země a draků. Zasáhla je oba mohutnou silou odvěké moci. Ašrakovými šupinami zevnitř prostoupily rudozlaté a modravé jiskry, rozeběhly se po celém jeho těle. Spojily se v jednotný proud, který vnikl Eleně do těla přes její dlaň."

Její matka čarodějka ji začne vyučovat více kouzel a magie, avšak žákyně brzy předčí svou učitelku a musí být na výchovu poslána k elfům, kteří mají více znalostí, které by jí mohli předat. Se svým novým strážcem Michaelem se tedy vydávají vstříc novému životu, ve kterém je čeká více zodpovědnosti a práce, než by obyčejní lidé mohli zvládnout. Podaří se jim to?

"Dnem, kdy Elena potkala draka, se její život změnil. Svět jako by byl jinak barevný, byl plný nových vůní a zvuků. Chvílemi bylo těžké udržet pozornost. Navíc ji matka hlídala jako ostříž. Jejich společný čas byl delší, plný učení. Změnilo se i to, co se Elena učila. Aška ji cvičila nejen v adragonském bojovém umění krasu, ale hlavně v magii. Byl to hotový dril. nejčastěji pracovaly na tom, jak magii nejen ovládnout  zkrotit, ale hlavně ukrýt."

Od této knihy jsem neměl žádná velká očekávání, spíše naopak, čekala jsem nějakou slabší napodobeninu série Odkaz Dračích jezdců, akorát pro mladší generaci. Ale opak byl pravdou. Byla jsem velice příjemně překvapená. Příběh se velice dobře četl a navíc mě i bavil. Nebyla to sice naprostá pecka, ale bylo to fajn čtení. 

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


Žádné komentáře:

Okomentovat