čtvrtek 19. června 2014

Aktuálně

Nečekaně velký nákup


Před pár dny jsem si zajela do Olomouce, kde jsem se nezapomněla stavit do svých oblíbených antikvariátů a samozřejmě i velmi dobře zásobených Levných knih. Původním záměrem bylo koupit si dvě nebo maximálně tři knihy. Teď můžete spolu se mnou zhodnotit, zda se mi můj záměr povedl ( i když už z první fotky vidíte, že rozhodně, ne).


A které knihy mě svedly ke koupi?



Agatha Christie je moje nejoblíbenější spisovatelka. Přečetla jsem od ní už desítky knih a přišel čas, abych si její příběhy začala pořizovat do své knihovny. Nakonec přijde smrt je malinko netradiční, protože se neodehrává na počátku 20. století, ale mnohem dříve, i tak je příběh velmi poutavý.


Dekameron jsem četla už jednou na střední, už dlouho jsem kolem tohoto vydání v Levných knihách chodila, a konečně jsem se rozhodla si koupit.


Útloučká knížečka má uvnitř příběh z konce druhé světové války. Mladá žena je donucena dovést vojáka přes hranice do Rakouska.


U tohoto typu knih bývám obvykle dost zklamaná kvalitou. Jane Austenové se jen tak někdo nedokáže vyrovnat. I tak se chci dozvědět více o Dcerách pana Darcyho, snad budu příjemně překvapena.


Příběh o manželské krizi dává tušit poměrně dobrému základu pro zajímavý příběh. Doufám, že se dočkám romantiky i napětí.


Opravdová klasika, kterou jsem ke své hanbě ještě nečetla, proto to chci, co nejdříve napravit.


Další klasika, která by neměla chybět v žádné knihovně, ani moje není vyjímkou. Napoleonské války a italský šlechtic? Pravděpodobně kombinace rozehrávající skvělý příběh, nemyslíte?



Muž zklamaný lidským počínáním, navíc od Karla Čapka. Co víc dodat?



K násilí náchylný truhlář, humánní starší žena - dvě hlavní postavy novely, odehrávající se na malém městě ve 40. letech 20. století.



V poslední době jsem na několika blozích četla chválu na tuto knihu, tak proč ji nezkusit? Jedinou jinou knihu na stejné téma byl Erebos, od kterého jsem se nemohla odrhnout. Myslím, že by mohla být alespoň stejně skvělá.


Navíc jsem objevila spoustu překrásných záložek, kdybych měla více času, asi bych si jich domů odnesla daleko víc.


Naštěstí lze v Levných knihách koupit i bezvadná slaměná taška, která se mi bude hodit na léto, nejdřív ale musela projít zatěžkávacím testem, a to sice odnést bez úhony všechny mé nové knihy...

Jaké knihy (nebo i klidně něco jiného) jste si v poslední době koupily Vy? 

1 komentář:

  1. Dcery pana Darcyho mám taky (bohužel ještě za plnou, kupovala jsem je jak vyšly) a docela se mi líbily!

    OdpovědětVymazat