neděle 1. září 2013

Zrádný anděl

Zrádný anděl

Autorka: Ulrike Bliefert
Přeložila: Michaela Škultéty
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2013
Počet stran: 184

Anotace:
Leonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne hned od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe  považuje za přehnané. Sonja však něco tají. Jaká je její minulost? Co je vůbec zač ta dívka s tváří anděla? Pokud Leonie neodhalí děsivou pravdu včas, budou všichni ve velkém nebezpečí.

"Přepadla přes okraj zábradlí. Podlaha byla poseta střepy. Opatrně se pokusila vstát. Pod podrážkami jí chřestilo sklo. Strach jí na okamžik ochromil všechny pohyby. Pak přešla přes práh a naslouchala. Nic. Ticho."

Leonie s rodinou a kamarádkou Maike dojedou do hor užívat si prázdnin ale hlavně společného koníčka - horolezectví. Jejich obvyklá slečna na hlídání, která dohlíží na Leoniina mladšího brášku letos nemůže, a tak ji nahradí místní Dívka Sonja, která se zdá velice milá a zodpovědná. Kamarádky se seznámí s příjemnými kluky, a tak se léto zdá být bezvadné.

"Jejich společné prázdniny se už staly tradicí. Před několika lety, když Maike po mámině rozvodu s jejím nevlastním otcem nemohla jet ani na letní tábor, protože salon dost nevynášel, chopili se iniciativy Beate a Martin Schillerovi." 

Na jednom z prázdninových výletů se stane nehoda, která těžce zasáhne celou rodinu. Sonja se navíc v některých okamžicích nechová zcela standardně. Byla to opravdu jen nehoda? Jaká je doopravdy Sonja, a proč se najednou všichni chovají jinak? Leonie se snaží vše, co nejrychleji odhalit...

"Někdo se zasmál. Leonie se obrátila. Dole na louce na ně zamávali dva kluci. Jeden byl vysoký, měl široká ramena a kolem paže vytetovaného hada nebo něco podobného. Menší měl zrzavé kudrny a na dálku trochu připomínal hobita."

Prázdninová oddechovka, která mě příliš nenadchla. Děj jako takový nebyl špatný, jen si myslím, že by se z něj dalo vytěžit mnohem více. Kniha na mě působila lehce nedodělaně, autorka si mohla více pohrát s námětem a lépe jej rozpracovat. Možná to však bylo jen proto, že kniha je určena čtenářům a něco mladším, než jsem já a ti to asi vidí trochu jinak...

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


4 komentáře:

  1. Tuto knihu si chci přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se zrovna moc nelíbila, ale každý má jiný vkus a líbí se mu něco jiného... :-)

      Vymazat
  2. Podle mě byl Zrádný anděl zatím jeden z nejlepších thrillerů, který Fragment vydal :D
    Sonja byla dostatečně psycho a její myšlenkové pochody také. Líbilo se mi, co se stalo za "onu osudnou událost". :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásná ukázka toho, jak má každý jiný vkus :-) Příběh se mi vcelku líbil, ale jak jsem psala, přišel mi trochu nedotažený...:-)

      Vymazat