středa 1. května 2013

Podmáslová buchta

Podmáslová buchta


Tento zákusek je velice jednoduchý a rychlý, tak jako všechny recepty, které připravuji. Navíc je výborná ke kávě, díky podmáslí je vláčná a svěží i na tyto letní dny.



Suroviny:

  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 hrnky podmáslí (kefíru)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

1 hrnek = 200 ml




Postup:

Utřeme vajíčka s cukrem, přidáme olej, kakao a rum, pak podmáslí a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček. Pečeme při 180 stupních. Po vychladnutí potřeme polevou.


1 komentář:

  1. Vypadá moc hezky, ale musela bych si jí trošku upravit do zdravější varianty :)

    OdpovědětVymazat