Strouhaná tvarohová buchta
Skvělý osvěžující zákusek pro prosluněné letní odpoledne, ideální k ledové i obyčejné kávě.
Těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 250 g másla (lepší je opravdu máslo, při použití Hery těsto špatně tuhne)
- 150 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 žloutek
- 3 lžíce kakaa
- 4 lžíce mléka
- 1 vanilkový cukr
Ze všech surovin ručně vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a dáme ztuhnout do lednice (pokud by nechtělo ztuhnout, dejte ho na chvíli do mrazáku). První polovinu těsta nastrouháme na vymazaný plech.
Tvarohová náplň:
- 500 g tvarohu
- 4 bílky ušlehané do sněhu
- 1 balení rozinek (nemusí být)
- 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 200 g moučkového cukru
Ze surovin vymícháme hladkou směs, kterou nalijeme na první část těsta, na to nastrouháme druhou polovinu těsta a pečeme asi 30 minut na 170 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat