úterý 1. července 2014

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Skvělý osvěžující zákusek pro prosluněné letní odpoledne, ideální k ledové i obyčejné kávě.


Těsto: 

  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g másla (lepší je opravdu máslo, při použití Hery těsto špatně tuhne)
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce kakaa
  • 4 lžíce mléka
  • 1 vanilkový cukr

Ze všech surovin ručně vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a dáme ztuhnout do lednice (pokud by nechtělo ztuhnout, dejte ho na chvíli do mrazáku). První polovinu těsta nastrouháme na vymazaný plech.


Tvarohová náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 4 bílky ušlehané do sněhu
  • 1 balení rozinek (nemusí být)
  • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 200 g moučkového cukru

Ze surovin vymícháme hladkou směs, kterou nalijeme na první část těsta, na to nastrouháme druhou polovinu těsta a pečeme asi 30 minut na 170 stupňů.


Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat