neděle 11. května 2014

Narozen o půlnoci: Dračí znamení

Narozen o půlnoci: Dračí znamení

Autorka: Lucie Fidlerová
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 312


Daleko od lidí, skryté v horách, je tajemné a krásné místo – Dračí skály. Království, kde pospolu žijí lidé, elfové, trpaslíci a draci... 
Gabriel se narodil přesně o půlnoci v pátek třináctého. To ho předurčilo stát se zaklínačem: léčit lidi, používat magii a přivolávat draky. A také se stát králem Dračích skal. To se však nelíbí krásné Melisse, která si na roli královny zvykla a rozhodně se jí nehodlá vzdát. Kam až je ale schopna zajít?
Podivná úmrtí, intriky a kouzla začínají ohrožovat kdysi tak klidné a idylické místo. Gabriel a jeho kamarádka Nely se pustí do velkého dobrodružství. Odhalí toho, kdo v pozadí tahá za nitky? Nebude to snadné, ne každý je totiž tím, kým se zdá být. Gabriel, Nely a možná celé Dračí skály se ocitají v nebezpečí...


"Tak dobře, pátek třináctého už nestihneme, což je vlastně dobře, alespoň si na tebe nebudou dovolovat pověrčivci, zkusme tu sobotu čtrnáctého, čtyři minuty po půlnoci. To je hezký čas, ne? Hlavně ať tě nenapadne narodit se teď, přemlouval malého človíčka skrz dveře. Jenže poručte nenarozenému miminku!"


Malý Gabriel se narodil v pátek třináctého, přesně s úderem půlnoci, tím se automaticky stal zaklínačem draků. S pomocí čarodějky a draka se podařilo jeho tátovi s ním uprchnout do Dračích hor. Otec od Gabriela z Dračích hor brzy uprchl a vrátil se mezi lidi. Spolu se zaklínačem přišla jako sirotek do hor i Cornelie, která byla dcerou Angely, jenž zemřela při záchraně Gabriela. Oba sirotci se spolu začali přátelit. Všichni od nich čekají, že se dřív nebo později vezmou a Nely bude spolu s Gabrielem vládnout.


"Bylo mu tehdy ani ne pět, když zjistil, že Servus už není jeho hračka. To bylo asi tehdy, když ho drak přerostl. Protože v Dračích skalách nebyl nikdo, kdo by na dracích uměl létat, nikdo ho tomuto umění ani nemohl naučit. Ten den jasně svítilo slunce a většina dětí se šla koupat k řece, jen oni dva zůstali u lesa. Nely trhala luční kvítí a Gabriel házel svému dráčkovi klacíky, když tu malou uličnici něco napadlo. Tehdy to bylo asi poprvé, kdy se Gabriel nechal k něčemu vyhecovat, a vyplatilo se mu to."

Než však chlapec dospěje jeho místo na trůnu zaujímá Melissa. Krásná, ale hlavně krutá královna, která se rozhodně svého místa jen tak nevzdá. Rada ji navíc nemůže odvolat, protože na to nemá dost hlasů. V celku poklidnou atmosféru hor naruší příchod nějaké stvůry. Zabijí mladou a nevinnou dívku. Co za tím vším stojí a podaří se útoky zastavit?

"Přeji si poznat svého otce, pomyslel si. tento rok už raději nedodával, co si přeje svému otci udělat, až ho potká. Uškrtit ho za to, že ho tehdy opustil, ale nejdřív zjistit, proč to ten parchant udělal."

Když jsem si na obalu knihy přečetla, že autorce je pouhých patnáct let, měla jsem vůči knize lehké předsudky a myslela jsem si, že se mi třeba nebude líbit, protože je určena mladším čtenářům. Ale naopak jsem byla velice mile překvapena, jak čtivý a skvěle napsaný celý příběh je. Nic mi nechybělo, v knize bylo obsaženo vše, napětí, romantika, přátelství, dokonce i záhadnost. Doufám, že příběh bude mít brzy neméně povedené pokračování.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením. 


3 komentáře:

  1. Chtěla bych si tuto knížku moc přečíst, vypadá tak kouzelně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že podle obálky to skoro vypadá na nějakou pohádku, tak to zase ne, je to ale moc příjemná knížka :-)

      Vymazat
  2. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Get professional trading signals delivered to your cell phone daily.

    Start following our trades NOW and earn up to 270% a day.

    OdpovědětVymazat