čtvrtek 6. února 2014

Mezi nebem a zemí: Zamilované duše

Mezi nebem a zemí: Zamilované duše

Autorka: Stacey Kade
Originální název: The Ghost and the Goth 2: Queen of the Dead
Přeložila: Eva Brožová
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2013
Počet stran: 208

Alona je i po smrti stále stejnou dívkou jako předtím, pouze ji téměř nikdo nevidí. Jeden z mála, který ji z živých vidí je outsider Will, který ji, zdá se, jako jediný může pomoct. A tak Alona Willa "pronásleduje" téměř na každém kroku. Je ovšem pravda, že se navzájem začínají potřebovat, pomáhají si.

"Alona měla na někoho, kdo je mrtvý, bohatý společenský život. Často navštěvovala žijící rodinu a kamarády, i když jsem ji varoval, aby to nedělala, a snažila se sblížit s ostatními duchy."

Will jednoho dne v opuštěném domě, ráji několika duchů, potká dívku, která, jak už to vypadá, má stejné schopnosti jako on. Velice se o ni zajímá, nikoho jiného svého druhu nezná. V tu chvíli ale Alona někam zmizí. Navíc s jeho kamarádkou, která je v kómatu se najednou začnou dít divy, probírá se. Jak to s Willem a Alonou bude dál?

"Will Killian překvapivě dobře líbá. Při pohledu na něj by vás to rozhodně nenapadlo. Je šíleně bledý, má neupravené černé vlasy, chodí divně oblečený a chová se tak depresivně, že nešťastný Ijáček vedle něj působí jako rozzářené sluníčko. Člověk by si myslel, že neměl moc příležitostí naučit se líbat, když ho většina lidí považuje za cvoka. Přesto...Páni."

Pokračování série dost často bývá zbytečně nastavované a slabé. To ale není tento případ, i v tomto díle nechybí sobeckost a panovačnost Alony ani občas podivuhodné vystupování Willa. V březnu by u nás měl vyjít třetí díl ze série a musím říct, že už se na něj moc těším!


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


3 komentáře:

  1. Pvní díl byl fajn druhý jsem ještě nečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se první díl líbil malinko víc, ale tento byl taky dobrý...

      Vymazat
  2. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Připojte se k úspěchu Spojte se s více než 4,000,000 obchodníků a investorů ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat