čtvrtek 2. ledna 2014

Eldest

Eldest

Autor: Christopher Paolini
Originální název: Eldest, Inheritance, Book 2
Název série: Odkaz Dračích jezdců
Díl v sérii: 2.
Přeložila: Olga Machútová
Vydalo: Fragment
Rok vydání: 2010
Počet stran: 656

Eragon si z velké bitvy u Farthern Duru odnesl zranění, se kterým bude muset ještě mnoho bojovat. Drak i jeho Jezdec vědí, že pokud se chtějí utkat s Galbatorixem, musí se ještě mnohému učit, proto se také vydávají společně s Aryou a Orikem do země elfů - Ellesméry. 

" Z nejhlubší úcty... a s vědomím obtíží, jimž musíš čelit.. já, Eragon, první Jezdec Vardenů, Stínovrah a Argetlam, ti dávám svůj meč a svou věrnost, Nasuado."

Na druhé straně Alagaesie se zatím činí Eragonův bratranec Roran. Na vesnici útočí ra´zakové. Roran společně s dalšími muži zorganizují přesun a záchranu vesnických obyvatel. Eragon požehná dítě Elvu, na kterou požehnání dopadne jako prokletí. Murtagh se objeví, a co víc má s sebou draka. Co to znamená pro obě strany? Jak se příběh dále vyvíjí?

"Nevím, kdy nebo kde se to stane, ale vím, že je to nevyhnutelné. Takže čekám a v každém okamžiku se bojím, že když zvednu něco moc těžkého nebo se špatně protáhnu, bolest se vrátí. Vlastní tělo se stalo mým nepřítelem."

Oproti předchozímu příběhu můžeme sledovat, jak se Eragon stává dospělejším a zodpovědnějším, stejně tak se vyvíjí i příběh, stává se složitějším a komplikovanějším, což není na škodu. Právě část, kdy se Eragon učí u elfů, patří k mým nejoblíbenějším z celé série. Navíc zde dostáváme další hrdinskou postavu - Rorana, na kterém se výborně dají srovnat odlišnosti a spojitosti obou příbuzných.


Za poskytnutí recenzního výtisku vděčím nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


Žádné komentáře:

Okomentovat