sobota 20. září 2014

Poslední čarodějka: Mlžné kameny

Poslední čarodějka: Mlžné kameny

Autor: Christoph Marzi
Originální název: Malfuria - Die Hutering der Nebelsteine
Název edice: Malfuria
Díl v edici: 2.
Přeložila: Dagmar Steidlová
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 248


Catalina Soleado má nebezpečné nadání. Dokáže měnit svět jedním tahem pera. Její schopnosti by rády zneužily stíny, které začínají ovládat svět. Pronásledována tajemnými kreaturami z písmen, šelestícími mozaikovými hady a létajícími galeonami utíká Catalina do Malfurie. Magického útočiště pro čarodějky, které se vznáší v oblacích, obklopeno vírem z havraních pírek. Pocit bezpečí si však vychutnává jen krátce. Pokud chce zachránit ty, na kterých jí záleží a zastavit invazi stínů, musí Malfurii opustit a cestovat tam, kde možná najde odpovědi na otázky, které zatím zůstávají zahaleny v temné mlze…

Druhý díl napínavé fantasy trilogie!


"Svými špičatými konci útočila havraní pírka na tváře i těla, protrhávala plachty a škubala uniformy. Mračno černých pírek proniklo do dmychadel a hlasité sténání bylo předzvěstí ohlušující exploze. Oheň, kouř a havraní pírka se rozptýlily mezi stěžni galeon."

Mladá Catalina Soleado, čarodějka a malířka map, hledá svou babičku, která by měla být mrtvá, ona tomu ale nevěří. Snaží se k ní dostat její matka, čarodějka, která přešla na zlou stranu. Zatím si pluje na "oblaku" Malfurie, jež ji chrání před světem.

"To, co mladý muž spatřil, ho během jediného zlomku sekundy připravilo o rozum. Jeho křik, v němž běsnilo šílenství, nebral konce a nesl se nad ostrými útesy až daleko na širé moře dokonce i poté, co ranní červánky ohlásily příchod nového dne, a dávno poté, co se Cestovatelka vydala na cestu do Barcelony."

Zatím se Jordi Catalině ztratil ze zřetele. Na schodech katedrály potkal muže, který se dokázal vymanit z područí stínů. Společně se snaží uniknout černé"nákaze", která se snaží zaplavit město a šíří se obrovskou rychlostí.

"Stěna z havraních peříček se rozestoupila a objevilo se točité schodiště. Catalina následovala krásnou čarodějnici, která ve skutečnosti žádnou čarodějnicí nebyla, a zatímco Malfuria vířila nad mraky a nad mořem, začala Makris de los Santos vyprávět svůj příběh, jak je to od dávných časů cikánským zvykem."

Druhý díl mi přišel o dost slabší než první. Události se moc neposunuly i děj poněkud pokulhával. V polovině knihy už jsem navíc byla docela alergická na všechny Catalininy výlevy lásky/smutku ohledně Jordiho, byly totiž nechutně přeslazené a do příběhu se mi zrovna moc nehodily. Doufám, že poslední díl bude mnohem lepší a důstojně zakončí sérii, která má v sobě nápad.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


Žádné komentáře:

Okomentovat