úterý 15. října 2013

Espressologie

Espressologie


Autor: Kristina Springerová
Originální název: The Espressologist
Přeložila: Dana Stuchlá
Vydalo: CooBoo
Rok vydání: 2012
Počet stran: 192

"Velké extra silné latté s odtučněným mlékem - Typický kafe pro nafoukanýho pitomce trpícího nedostatkem sexu. Očekávejte, že mu z pusy vypadnou samý pitomosti. Jakžtakž ucházející tělo, sneslo by trochu víc cvičení. Děsnej šatník. Teatrálně zírá na ženskou s umělýma prsama, která vchází dovnitř. Asi si ublíží, jak se kroutí, aby na ni..."

Sedmnáctiletá studentka Jane si ve volném čase přivydělává v kavárně jako baristka, brzy u sebe objeví zvláštní talent - dokáže lidi odhadnout podle kávy, kterou si dávají, a co víc, umí hledat vhodné páry podle druhů káv, které se k sobě hodí. Jen sama zatím nemůže na vhodnou "kávu" narazit...

"Malé bezkofeinové oříškové sójové latté bez cukru - Nápoj pro ctižádostivou bohatou paničku, matku v domácnosti, super ženu cvičící jógu, jejíž manžílek řídí nějaký impérium, zatímco ona učí miminko latinu pomocí nízkotučných pšeničných preclíků ve tvaru písmenek. Je v kondici, má styl, na zádech vláčí značkovou tašku na plínky za tři sta dolarů a na břiše v drahým nosítku netečný čtyřměsíční dítě. Je extra chytrá, nejspíš má nějaký titul, ale vzdala se úspěšný kariéry, aby se mohla soustředit na výchovu vyvoleného malého nového Einsteina, který už nyní projevuje značnou šikovnost ve způsobu, jak svírá své plastové kartičky s obrázky."

Příjemná a nenáročná oddechovka, která se hodí na chladné podzimní dny. Stačí se už jen zabalit do deky, udělat si svou oblíbenou kávu a začíst se...

"Střední ledové vanilkové latte - Chytrý, sladký, jemný. Občas mluví moc tiše, ale přitom se nechová jak nějaký kus hadru. Loajální a důvěryhodný. Dobrý kamarád. Ucházející vzhled i postava."

1 komentář:

  1. Máš nádherný blog :) Opravdu.. nádherně píšeš, budu sem chodit :)
    Měj se krásně!! :)

    OdpovědětVymazat