pondělí 29. dubna 2013

Bramborák z trouby

Bramborák z trouby


Mám hrozně ráda bramboráky, dá se říct, že mám ráda brambory téměř na všechny způsoby. U bramboráku je ale jeden obrovský problém, a to ten, že pokud je smažíte jsou hrozně mastné. Tak jsem se rozhodla udělat je zdravějším způsobem - upéct je v troubě. A můžu říct, že jsou i tak výborné, naopak si můžete lépe vychutnat jejich chuť, když nejsou tak nasáklé tukem.


Suroviny:

1, 2 kg brambor
4 lžíce polohrubé mouky
3 vejce
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
3 lžičky majoránky
5 stroužků česneku
1 lžíce oleje na pokapání




Postup:

Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Vymačkáme z nich vodu a přidáme polohrubou mouku a vejce. Přisypeme dvě lžičky soli, lžičku kmínu a 2 - 3 lžičky majoránky a důkladně promícháme.
Vmícháme prolisovaný česnek a směs rozetřeme na plech. Plech můžeme vyložit pečícím papírem, bramborák se pak nepřipaluje. Pokapeme olejem a pečeme v rozpálené troubě při 180 stupních dozlatova.





Můžeme podávat jako přílohu k jinému jídlu nebo si jej dát, jako já - se zeleninovým salátem.

2 komentáře:

  1. Ježiši, toto je skvělé! Bramboráky miluju, dám si je jednou začas právě proto, že jsou tak mastné, ale toto je skvělý nápad, jak si je vychutnat častěji ve zdravější variantě, děkuji, ještě dneska vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo zajímavé no to budu muset vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat