Nože v kuchyni
Podtitul: Jak krájet, filetovat a vykosťovat
Autor: Ondřej Slanina
Překladatelka: Lucie Schürerová
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 224
Obdivujete profesionály v kuchařských show a to, jak skvěle umí zacházet s nožem? Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá. S touto knihou se i z vás stane přeborník v krájení!
• jak rychle, úhledně a správně krájet
• jak loupat a zdobit ovoce a zeleninu
• druhy nožů a na co je používat
• jak o nože správně pečovat
Všechny postupy jsou nafoceny a přehledně popsány krok za krokem.
Velmi užitečná publikace pro každého, kdo se pohybuje v kuchyni. Nezáleží na tom, jak jsem zkušení, každý si v knize najde něco nového, v čem se může zdokonalit. Na více než dvě stě stranách se seznámíte s krájením, vykosťováním a filetováním.
Na začátku se podíváme, jaké druhy nožů existuji, jak o ně správně pečovat, ale i něco málo z jejich historie. Také si nenechte ujít tipy, jak vybrat kvalitní nože. Po přečtení nezbytné kapitoly na začátek se dostáváme ke krájení. Začínáme se zeleninou, pokračujeme s rybami, masy, pečivem a vše zakončíme ovocem, ze kterého můžeme vytvořit i ozdobné tvary.
Veškeré postupy jsou velmi podrobně popsány, navíc nechybějí velice názorné obrázky. Celé téma je pojato opravdu dobře a kvalitně. Z počátku jsem docela obávala, aby se z knihy nestala spíše reklama pro nože firmy, která se na vzniku knihy podílela. Jejich název na obalu nechybí, ale v publikaci jsou zmiňovány opravdu jen zřídka.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.
Žádné komentáře:
Okomentovat