středa 30. dubna 2014

Měsíční chvástačka: Duben

Měsíční chvástačka: Duben


Recenzní výtisky:

Christoph Marzi - Poslední čarodějka: Zpívající město
Jaime Reed - Kronka kambionů: Osudová přitažlivost
Julie Cross - Rozděleni časem: V pasti
Jan Hartman - Bohové a stvůry
Whitney Holcombe - Jak jsem zhubla 45 kg za 1 rok
Andrew Fukuda - Hon
Charles Gilman - Horror School: Podivné sestry


Koupené knihy:

Isabel Allende - Sépiový portrét
Agatha Christie - Vlak z Paddingtonu
Deborah Lawrensonová - Lucerna v temnotě


Celkem: 10 knih

úterý 29. dubna 2014

Jak jsem zhubla 45 kg za 1 rok

Jak jsem zhubla 45 kg za 1 rok

Autorka: Whitney Holcombe
Originální název: 1 Year, 100 Pounds: My Journey
Přeložila: Eva Kadlecová
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 208


Snažíte se zhubnout? Tak zhubněte!
Zapomeňte na pilulky, koktejly a jiné "zaručené" metody!
Autorka knihy trpěla silnou obezitou, rozhodla se ale změnit svůj život a za rok se jí podařilo shodit neuvěřitelných 45 kilogramů. Návod? Jednoduché cvičení a zdravé jídlo.
Začtěte se do tohoto výjimečného vyprávění a především vyzkoušejte rady a tipy, které vám pomohou nejen ke štíhlé linii, ale i ke spokojenějšímu a šťastnějšímu životu.


"Když mi bylo čtrnáct let, stoupla jsem si v koupelně na váhu a civělo na mě číslo 105. Tohle číslo ovládalo celý můj život. Bylo hlavním zdrojem mého neštěstí a důvodem, proč jsem nenáviděla sama sebe. Ale to bylo před devíti lety a věřte mi, od té doby se toho hodně změnilo. Okamžik zlomu nastal jednoho horkého dusného srpnového odpoledne v severní Virginii."

V knize se dozvíte příběh čtrnáctileté dívky, která se rozhodla vstát a něco udělat se svou obezitou. Dnes je jí dvacet tři let a svou váhu si stále drží. Díky svým zkušenostem pomáhá lidem s obdobnými potížemi zhubnout. Prostřednictvím této knihy se to může povést každému, stačí chtít.

"Skutečnost je taková, že všude potkáváte ohromnou spoustu lidí ve špatné tělesné kondici a s nadváhou. Věděly jste, že podle Centra kontroly chorob jsme ta nejtlustší generace teenagerů a dospělých, která kdy po téhle planetě chodila? Žádná jiná společnost v historii (možná kromě dinosaurů) nebyla nikdy tak těžkotonážní, jako jsme dnes my."

Převážnou část tvoří rady, které pomáhají zhubnout, jsou to obecně známé pravdy, které by každý, kdo chce něčeho dosáhnout měl dodržovat. Celé je to podpořené tím, že na příběhu Whitney vidíme, že opravdu fungují.

"Každé jednání vedoucí k cíli, bez ohledu na jeho rozsah, vás posune blíž ke splnění vašich snů. Nestačí jen přemýšlet o tom, jak chcete, aby vaše tělo vypadalo, přemýšlejte hlavně o tom, jak to uskutečnit! Jakmile máte nápad, jděte na věc. Už žádné čekání, už jen činy."

Mnoho rad se dá využít nejen ke zhubnutí, ale i pokud máte vytyčený nějaký jiný cíl, kterého chcete dosáhnout. Autorka nenapsala nic převratného, pouze shrnula všeobecně známe znalosti, jde ale poznat, že si vše opravdu prožila, protože to není psáno suchým stylem: "takto to teď musíte dělat". Naopak vysvětluje, proč musíte, co dělat a poukazuje na následky, pokud to dělat nebude. Myslím, že je to podnětná a vcelku příjemně napsaná knížka svého druhu.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si opravdu velice cením.



pondělí 28. dubna 2014

Rozděleni časem: V pasti

Rozdělení časem: V pasti

Autorka: Julie Crossová
Originální název: Vortex
Název série: Rozdělení časem
Díl v sérii: 2.
Přeložil: Zdík Dušek
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 334

Jackson Meyer dokáže cestovat časem. Změnil tak minulost a zachránil život své životní lásce Holly. Stal se agentem tajné divize CIA nazvané Bouře. Jackson a jeho kolegové se dostanou pod palbu nepřátelské divize CIA Oko. Jackson zjišťuje, že svět kolem něho se změnil. Někdo ví o jeho vztahu s Holly vymazaném z minulosti a hodlá toho maximálně využít. Jejich životy se opět ocitají v nebezpečí…

"Dnes jsem se naučil hlavní poslání Bouře, ale pochybuju, že ho inzerují v nějaké brožurce: "Bouře se zabývá ochranou světa před zásahy do naší minulosti, přítomnosti a budoucnosti nepřirozenými a neetickými metodami. Při práci s pokročilou technologií Bouře hledí na nejlepší zájmy nejen amerického lidu, nýbrž i celého lidstva."

Cestovatel času Jackson se dá k agentům Bouře u CIA, aby zachránil svou lásku Holly. Nastupuje tedy náročný výcvik spolu s dalšími kadety, mezi kterými je Stewartová, která Juniora hlídala v nedávné době. Úkoly pro úspěšné zvládnutí výcviku jsou velice náročné. Každý z kadetů je přidělen k některé specializaci, zná  pouze část informací. Na závěr jsou všichni rozděleni do dvojic. Jacksonovi je přidělena Kendricková, velice schopná bioložka.

"Kéž by se mi podařilo pokročit dál. Nemyslím k další holce. To je to poslední, co mě momentálně zajímá. Jenom po ní chci přestat toužit. Nemít pocit, že jsem udělal chybu. Vím, že jsem ji neudělal. Dokonce i táta s tím souhlasí."

Agenti soupeřící skupiny, kteří mají mezi sebou většinou eneče (skokany časem), se snaží Bouři postupně vyřídit. Enečů je však stále víc a víc a mají obrovské schopnosti, zatímco skupina Bouře se stále zmenšuje. Vydrží Bouře a zachrání Jackson svou milovanou Holly?

"Zajímalo by mě, co se změnilo. Proč se před deseti lety Bouře rozhodla nabrat víc agentů? Dozvěděl se velitel Marshall něco z budoucnosti? Ptal jsem se táty a ten jenom řekl, že vždycky věděli, že se kolem cestování časem schyluje k válce. Možná jde o ty klony?"

Druhý díl série je ještě akčnější a napínavější než první. To dost přispělo k tomu, že se mi líbí o trochu víc, než ten první. Na druhou stranu v něm není tolik romantiky, jako v předchozím díle, což mi ale naprosto nevadí, protože bohatý děj mi to naprosto vynahrazuje. Jsem hodně zvědavá na pokračování, tedy i konec celého příběhu, i když se docela bojím, že budu zklamaná.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


neděle 27. dubna 2014

Horror School: Podivné sestry

Horror School: Podivné sestry

Autor: Charles Gilman
Originální název: Slither Sisters
Ilustrace: Eugene Smith
Přeložila: Drahomíra Michnová
Série: Horror School
Díl v sérii: 2.
Vydal: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 128


Na téhle základní škole se stále dějí divné věci. Lidé se ztrácejí a zase se nečekaně objevují. Jsou však trošku jiní. Jako podivné sestry Priceovy.

Robert Arthur a jeho kamarádi Glenn a Karina jsou opět na stopě silám zla. Ukazuje se, že ve škole jsou brány, které vedou do jiného světa. Do strašlivé dimenze obývané duchy a hrozivými nestvůrami. Učitelé a spolužáci jsou ve vážném nebezpečí. Pokud chce Robert se svými přáteli školu zachránit, musí nalézt dostatek odvahy a do jiného světa dobrovolně vstoupit. Dokáží se vrátit včas? A bude ještě cesty zpět?


"Uvedla je do prosluněné pracovny. Na zdech visely různé diplomy a osvědčení. Na psacím stole měla v rámečcích fotografie rodiny a domácích mazlíčků. Posadila  se naproti nim a napila se kávy z velkého hrnku s nápisem  NEJLEPŠÍ ŘEDITELKA NA SVĚTĚ."

Zdá se, že na Lovecraftově střední nebude nikdy klid. Jen co se kamarádi zbavili jedné příšery, objevila se další a to hned v dvojité dávce. Dvojčata Priceovy na několik dní zmizela a potom se objevila jako vyměněná, vypadá to ale, že jediní, kdo si toho povšimli jsou opět naši známí Robert s Glennem a Karinou. 

"Mezitím všichni ostatní kluci z jeho ročníku rychle rostli. Glenn byl jen o tři měsíce starší než on, ale už se holil. Kluci ve třídě se vytáhli a zesílili, rychle dospívali a měli hlubší hlasy, ve srovnání s nimi Robert vypadal jako malé děcko, a taky se tak cítil."

Přátelé opět nemají na výběr a musí se postavit několika hrozivým nestvůrám, které plodí "Pán" v strašidelném zámečku, který je se školou spojen několik bránami do další dimenze. Jak si naši mladí hrdinové povedou tentokrát? Podaří se jim zůstat na straně dobra? Chtělo by to ovšem mít nějakého dalšího spojence...

"Obě sestry Priceovy vypadaly jako naprosto normální správné americké holky. Ve skříňkách měly nalepené fotografie chlapeckých kapel. Známky měly dobré, ne však podezřele dobré, z písemek, testů a slohovek dostávaly většinou dvojky a jedna mínus. Sarah hrála na housle, Sylvia zas pozemní hokej. Obě přispívaly do školního literárního časopisu působivými básničkami."

I v druhém díle Horror School se setkáváme s více dimenzemi, různými obludami, ale také charakterností mladých hrdinů. Knihou nás provázejí překrásné ilustrace, které nádherné znázorňují hlavní dějové zvraty. Myslím, že pro děti je to nanejvýš atraktivní kniha a musím uznat, že mě se také moc líbí.



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


pátek 25. dubna 2014

Five Things

Five Things


Novou romantickou záložku jsem si hned zamilovala...


Až po dočtení knížky jsem si všimla, že mám podobný náhrdelník, jako je na deskách...


Letos jsme bohužel beránka nestihli upéct, takže je pouze koupený, za to barvení vajec jsme si pěkně užily...


Už i poslední strom v zahradě nám rozkvetl, a tak se v létě může těšit na osvěžující a docela dost kyselá jablíčka...


Letos se mi podařil uvařit pampeliškový med, je moc slaďoučký a dobrý...

čtvrtek 24. dubna 2014

Pohádka Máje

Pohádka Máje

Autor: Vilém Mrštík
Vydal: Dobrovský, s. r. o.
Edice: Omega
Rok vydání: 2014
Počet stran: 328

Z Brna do Ostrovačic přijel hezký mladý hoch Ríša a hned ten samý večer vyrazil na bál. Byl obdivovatelem i velkým znalcem dívčí krásy, ale přesto ho setkání s půvabnou revírníkovic Helenou zaskočilo. I té se sympatický chlapec líbil. Jenže láska nemá nikdy na růžích ustláno. Helenka je velmi stydlivé vesnické děvče a Richard lehkovážný světák, který studuje v Praze práva a přitom se oddává různým neřestem a radovánkám. Pohádka máje patří mezi vrcholná díla české impresionistické literatury.

"Hluboké ticho zavládlo sálem, hosté ustupovali stranou, jako když se blíží nějaká vzácná osobnost. A všem bylo najednou, jako by do dusné místnosti zavanul příjemný dech lesní samoty. To horská Rusalka opustila svou tajemnou skrýš a přišla se podívat sem do tichého údolí, jak to vypadá u nás. Vešla nesměle, překročila práh a zarazila se. Oči divoce se jí rozlítly po sále a hledaly pomoc odkudsi zezadu. Než plesnivý její otec jemně ji vzal pod paží a poklonil se "staré paní", svěřuje jí svou dcerku."

Richard Gregor, kterému neřeknou jinak, než Ríša "studuje" práva v Praze. Více než do školy ale navštěvuje kavárny a hostince, kde se baví se svými známými děvčaty. Po jisté době začíná být tímto svým životem unaven, a tak se rozhodne navštívit svého strýce faráře v Ostrovačicích. Na bále, kterého se zúčastní uvidí překrásnou Helenku.

"Ríša vedl v Praze bohaprázdný život. Poštovní známky jinak nepřilepoval než nohama vzhůru, sirky jinak nerozžíhal než čmáranci o zeď, kalhot jinak neoblékal než obě nohy najednou. Mnoho pil, mnoho jedl, pozdě ráno vstával, pozdě chodil spát, po šest dní si hověl, sedmý den odpočíval."

Lesníkova dcera je z jeho dětí nejmladší. Otec už má jen ji, proto si ji dobře střeží. V zimě vyvede Helenku na ples, dívka nemá ráda hlučnou společnost a cítí se dost nejistě. Nakonec se nechá přesvědčit od tmavovlasého Ríši k jednomu tanci. Hned poté s lesníkem raději odjíždějí. Helenka si dál žije svůj klidný a ničím nerušený život v myslivně. Ríša se rozhodne, že se nevinné dívky musí zmocnit, a tak začíná kolotoč dvoření a přemlouvání. Má Ríša u Helenky šanci a měl by vůbec jejich vztah nějaký smysl?

"Tak nastaly pro Ríšu nejkrásnější časy, o jakých kdy vůbec snil. Chodil po polích, po lesích, obdivoval přírodu, miloval zahrady, stráně, slunce a s přednáškami pod paží dýchal čistý jarní vzduch."

Kniha se čte trochu hůře, protože je plná popisných, až lyrických pasáží nejen přírody, ale i myslivny. Musím uznat, že z každého popisu dýchá překrásná jarní příroda a vše si lze velice živě představit, avšak děj jako takový opravdu hodně zpomalují. Vlastní děj je poměrně jednoduchý, plný nevinnosti a romantiky. I když jsem knihu četla již podruhé, stále jsem měla problém prokousat se obtížnými popisnými pasážemi. Části děje mi to však bohatě vynahradily. Příběh se skvěle hodí k jarní romantice.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Omega, jehož spolupráce si velice cením.

pátek 18. dubna 2014

Poslední čarodějka: Zpívající město

Poslední čarodějka: Zpívající město

Autor: Christoph Marzi
Originální název: Malfuria - Das Geheimnis der singenden Stadt
Přeložila: Dagmar Steidlová
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 240


Catalina žije poklidným životem u starého malíře map. Učí se u něj jeho krásnému řemeslu. Jednoho dne připluje do města létající galeona Medúza a z ní vystoupí zlověstné postavy v maskách harlekýnů. Catalinin život se v ten okamžik od základu změní. Harlekýni slídí po městě a šíří kolem sebe chlad, temnotu a strach. Mají jediný úkol: zmocnit se Cataliny a dostat ji na stranu zla. Catalina utíká a s překvapením zjišťuje, že je obdařena prastarými a mocnými čarodějnými schopnosti, které už nikdo jiný neovládá. 

Dokáže Catalina utéct před temnými postavami a zůstat na straně dobra? Nebude to snadné. Své čarodějné schopnosti teprve objevila a její nepřátelé jsou vždycky krok před ní… 

"Často sedávala, jako právě teď, na silné zdi kamenného opevnění, klátila nohama a hleděla pod sebe na azurově modré moře, kde kroužily rybářské loďky s trojúhelníkovými plachtami. A když jí vítr šeptal slova, která se skládala v příběhy, nepřipadal jí život, který vedla, už vůbec tak osamělý a zpívající město se jako mávnutím proutku stávala jejím domovem, přitom si nikdy nemyslela, že by ho tu mohla najít."

Matka Cataliny Soleado byla čarodějka a zároveň malířka map. Když Catalina vyrostla, dala ji učit umění kreslit mapy ke svému starému učiteli do Barcelony. Děvče se dobře a rychle učí. V Barceloně se náhle objevuje létající galeona Medúza. Je plná mužů s maskami harlekýnů, kteří pohledem tvoří z lidí jejich stíny, zdá se, že jejich cíl je jasný. Z nějakého důvodu jdou po Catalině, která je pravým potomkem své matky - evidentně po ní podědila čarodějné schopnosti. Dá se tedy před stíny na útěk.

"Ohromná postava se k chlapci přiblížila. Sklonila se nad ním a prázdné oční štěrbiny se ocitly až u jeho obličeje. Na kratičký okamžik si chlapec myslel, že ta černočerná temnota skrytá za maskou z těch očních štěrbin vytryskne a dotkne se ho. Pak se ale postava opět vztyčila. Ať už ji na chlapci upoutalo cokoliv, zdálo se, že její zájem opadl. Jordi cítil, jak se začíná třást po celém těle."

Ve stejnou dobu uteče chlapec Jordi z majáku, kde předtím pracoval. V ulicích si začíná všímat harlekýnů a toho, co z lidí dělají. V nedaleké uličce se přímo srazí s Catalinou, protože jsou oba svým způsobem utečenci, dají se dohromady a pomáhají si při útěku městem. Podaří se jim utéct před tajemnými harlekýny?

"V ten moment se začal plán města měnit. Ulice a cesty se začaly rozbíhat od Montjuicu na všechny strany. Přístavní hráz zesílila a tam, kde byly dosud zelené plochy, se objevily domy a kostely. Na okrajích města vyrostly z ničeho dokonce i továrny. Lodě, které byly dříve jen malými tečkami, se staly v modři mořské hladiny zřetelné. V kartuši se objevil nový letopočet: 1889."

Ideální odpočinková fantasy. Děj v prvním díle této trilogie podle mě není nějak závratný, nejnapínavější byl až konec, na posledních třiceti stránkách se stalo víc, než na předchozích asi dvě stě stranách. I tak se mi ale kniha v celku líbila, myslím si ale, že je určena spíše pro mladší čtenáře. Každopádně si chci přečíst i další díly, abych mohla sledovat příběh dál a porovnat spisovatelův vývoj.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.



Five Things

Five Things


Zdá se mi, že tolik pampelišek, jako letos už opravdu dlouho nebylo, je na čase udělat pampeliškový med...


Překrásný výhled skrz nově vyrašené zelené lístečky...


Ohromně osvěžující citronová limonáda, ideální pro parné dny, které nás už zanedlouho jistě čekají...


Řeka dodává olomouckým parkům opravdové kouzlo...


Retro láhev s bílými tulipány, pro jarní náladu v mém pokojíku...

pondělí 14. dubna 2014

Dáma s kaméliemi

Dáma s kaméliemi

Autor: Alexandre Dumas ml.
Přeložil: Josef Soukup
Vydal: Dobrovský, s. r. o.
Edice: Omega
Rok vydání: 2014
Počet stran: 192

Jsme v Paříži devatenáctého století. Krásná a něžná kurtizána Markéta Gautierova se seznámí s Armandem Duvalem, který se do ní beznadějně zamiluje. S postupem času i kněžka lásky otevře své srdce, jenže jejich vztah je pro tehdejší společnost a obzvlášť pro Duvalovu rodinu naprosto nepřijatelný. Dáma s kaméliemi patří mezi nejvýznamnější romantické romány. Příběh nešťastné lásky je částečnou autobiografií Alexandra Dumase mladšího, jenž se s čtenářem podělil o krásu i šílenou bolest, kterou prožil ve vztahu se slavnou hetérou Marií Duplessis.

"V pětadvaceti letech se stávají dnes slzy takovou vzácností, že jich nelze prolévat nad každou ženou, která přijde. Nanejvýš když příbuzní za to zaplatí, pláče se nad nimi, ale jen podle toho, kolik na to vynaložili."

Armando Duval je mladý šlechtic, pohledný, ale nijak zvlášť bohatý. Zamiluje se do tajemné kurtizány Markéty Gautierové. Je s ní seznámen, ale Markéta jej zprvu ani nebere na vědomí a jen si z něj tropí žerty. Teprve po dvou letech, kdy je jí Armando znovu představen je Markéta schopna začít ho brát vážně. 

"Pětadvacet dní v měsíci byly to kamélie bílé a pět dní červené, nikdy se nikdo nedověděl příčinu této různosti barev, zaznamenávám to pouze, aniž to dovedu vysvětlit. Stejně jako já, všimli si toho návštěvníci divadel, kam chodívala nejčastěji, i její přátelé."

Duval na Markétu často žárlí, protože ji stále obletují bohatí muži, kteří ji zároveň velmi štědře finančně podporují. Vztah dvou mladých lidí se jeví jako téměř ideální, užívají si spolu Paříže i výletů do přírody. Krásnou kurtizánu čas od času stihne záchvat, při kterém kašle krev a pokaždé ji velice vysílí. Vztah s Duvalem jí evidentně svědčí, zdá se, že když je s Armandem, je téměř zdravá. Jak dopadne vztah náročné kurtizány a uzdraví se?

"Zkrátka v této dívce byla panna, kterou maličkost mohla proměnit v nevěstku a nevěstka, z níž mohla maličkost učinit opět nejzamilovanější a nejcudnější pannu. Markéta byla dosud hrdá a nezávislá: dva city, jež, když jsou zraněny, jsou s to vyvolat totéž, co vyvolává cudnost. Neříkal jsem nic, má duše jakoby celá vstoupila do mého srdce a mé srdce do mých očí."

Překrásný milostný příběh, který je ukázkou oddanosti, jak Armanda k Markétě, tak i naopak. Knihu jsem četla už jednou na gymnáziu, tehdy jsem ji ale brala jako nepříliš zajímavou a dost mě nebavila. Až teď, po několika letech, dokážu ocenit skvěle napsaný příběh. Celkově můžu říct, že mám moc ráda knihy Alexandra Dumase ml., ale i knihy od jeho otce.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Omega, jehož spolupráce si velice vážím.


pátek 11. dubna 2014

Five Things

Five Things


Sova, která hlídá botanickou zahradu před nezvanými návštěvníky...


Překrásný lustr, občas je dobré se podívat i nad sebe, můžete vidět něco opravdu pěkného...


Sklep vyhloubená do pískovce, je opravdu starý a uvnitř je až překvapivé teplo...


Výborná trubička a dost silné espresso. Tuhle kavárnu jsme objevili, úplně náhodou s mým Milým, když jsme se schovávali před jarní průtrží mračen...


No, řekněte, není ta růžovočervená překrásná?

neděle 6. dubna 2014

Zakázaná přitažlivost

Zakázaná přitažlivost

Autorka: Kateřina Petrusová
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 304

Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec. Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?

"Senátor Evans, můj otec, byl totiž dobrodružný typ. Vychoval ze svých čtyř synů samostatné, hrdé, inteligentní a cílevědomé mladé muže a ze mě pak roztomilou slečnu, která si od těch starších mizerů nenechá vůbec nic líbit. Nějak ale zapomněl na to, že přijde čas, kdy budu vážně definitivně dospělá a budu chtít na chvíli vypadnout z kolotoče cest, rozhovorů, fotografování, natáčení, plesů, charitativních akcí, čajových dýchánků a všech míst, kde jsem se musela tvářit jako nejkrásnější holčička na světě. Když jsem ho varovala, nevěřil mi. Tak jsem odešla."

Emily žije celý svůj život ve společnosti vlivných lidí, kde se musí stále chovat podle bontonu, nesmí selhat a musí být dokonale okouzlující. Není tedy divu, že se jí to už dost zajídá. Tajně se vydá do New Yorku, kde si najde práci servírky, kterou jí ale po pár dnech překazí tátovi bodyguardi, když ji najdou. Jako kompromis (i když spíše ze vzdoru) se Emily ocitne pod neustálou ochranou drsného bodyguarda Henryho Trovata. (Vzpomínáte si na něj z předchozích dílů?)

"Vypadala jako malá, blonďatá lolitka a cpala se sušenkama. Divil jsem si, že si neřekla o mlíko. Když jsem ji viděl, přestal jsem být na Roberta naštvanej. Tohle bude snadná a rychlá práce. Dávám jí tak dvacet minut. Snad se nerozbrečí."

Z počátku se snaží jej odehnat svým nesnesitelně nadutým chováním a on naopak zase ji odhání svou nepřístupností. Po pár společných dnech, kdy to ani jeden nechce vzdát si pomalu začínají rozumět. Do toho přijdou Vánoce, na které Emily odlétá za rodinou do Aspenu. Senátorova dcera obdrží anonymní balíček od neznámého šílence a Henry je opět povolá do služby, protože hrozba se zdá být velmi reálná. Jak to ovlivní vztah Henryho a Emily? Kdo je neznámým psychopatem?

"Tak nějak jsem pořád doufala, že když táta uvidí, jak se toho velkýho bodyguarda vůbec nebojím, rozmyslí si to, usoudí, že jsem dostatečně způsobilá k samostatnému životu, potřese pravicí majiteli agentury a zase mě odveze do mého bytečku. Někdy svou naivitou překvapuju sama sebe."

Třetí díl Bavettových se mi kupodivu líbil asi nejvíc ze všech. Opět nechyběly vtipné momenty střídané romantickými chvílemi a ty zase vyměněné za napínavé části příběhu. Postava Henryho je mi velice sympatická svou zdánlivou drsností na povrchu a citlivostí uvnitř. Naopak Emily mě překvapila svou tvrdostí a vyrovnaností uvnitř, když na venek působila poměrně křehce. Celkově to byla skvělá série, třetí díl byl pomyslnou třešinkou na dortu. 


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.