pondělí 28. dubna 2014

Rozděleni časem: V pasti

Rozdělení časem: V pasti

Autorka: Julie Crossová
Originální název: Vortex
Název série: Rozdělení časem
Díl v sérii: 2.
Přeložil: Zdík Dušek
Vydalo: Fragment, s. r. o.
Rok vydání: 2014
Počet stran: 334

Jackson Meyer dokáže cestovat časem. Změnil tak minulost a zachránil život své životní lásce Holly. Stal se agentem tajné divize CIA nazvané Bouře. Jackson a jeho kolegové se dostanou pod palbu nepřátelské divize CIA Oko. Jackson zjišťuje, že svět kolem něho se změnil. Někdo ví o jeho vztahu s Holly vymazaném z minulosti a hodlá toho maximálně využít. Jejich životy se opět ocitají v nebezpečí…

"Dnes jsem se naučil hlavní poslání Bouře, ale pochybuju, že ho inzerují v nějaké brožurce: "Bouře se zabývá ochranou světa před zásahy do naší minulosti, přítomnosti a budoucnosti nepřirozenými a neetickými metodami. Při práci s pokročilou technologií Bouře hledí na nejlepší zájmy nejen amerického lidu, nýbrž i celého lidstva."

Cestovatel času Jackson se dá k agentům Bouře u CIA, aby zachránil svou lásku Holly. Nastupuje tedy náročný výcvik spolu s dalšími kadety, mezi kterými je Stewartová, která Juniora hlídala v nedávné době. Úkoly pro úspěšné zvládnutí výcviku jsou velice náročné. Každý z kadetů je přidělen k některé specializaci, zná  pouze část informací. Na závěr jsou všichni rozděleni do dvojic. Jacksonovi je přidělena Kendricková, velice schopná bioložka.

"Kéž by se mi podařilo pokročit dál. Nemyslím k další holce. To je to poslední, co mě momentálně zajímá. Jenom po ní chci přestat toužit. Nemít pocit, že jsem udělal chybu. Vím, že jsem ji neudělal. Dokonce i táta s tím souhlasí."

Agenti soupeřící skupiny, kteří mají mezi sebou většinou eneče (skokany časem), se snaží Bouři postupně vyřídit. Enečů je však stále víc a víc a mají obrovské schopnosti, zatímco skupina Bouře se stále zmenšuje. Vydrží Bouře a zachrání Jackson svou milovanou Holly?

"Zajímalo by mě, co se změnilo. Proč se před deseti lety Bouře rozhodla nabrat víc agentů? Dozvěděl se velitel Marshall něco z budoucnosti? Ptal jsem se táty a ten jenom řekl, že vždycky věděli, že se kolem cestování časem schyluje k válce. Možná jde o ty klony?"

Druhý díl série je ještě akčnější a napínavější než první. To dost přispělo k tomu, že se mi líbí o trochu víc, než ten první. Na druhou stranu v něm není tolik romantiky, jako v předchozím díle, což mi ale naprosto nevadí, protože bohatý děj mi to naprosto vynahrazuje. Jsem hodně zvědavá na pokračování, tedy i konec celého příběhu, i když se docela bojím, že budu zklamaná.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment, jehož spolupráce si velice cením.


Žádné komentáře:

Okomentovat